Vicepresedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a inceput marti o vizita in Israel, in tentativa de a remedia relatiile dintre Administratia Barack Obama si premierul Benjamin Netanyahu, pe fondul tensiunilor generate de acordul international cu Iranul, informeaza The Washington Post.

Joseph Biden se va intalni miercuri, la Ierusalim, cu Benjamin Netanyahu, urmand sa discute in principal despre un nou acord pentru oferirea de asistenta militara americana Israelului.

Aceasta este prima vizita de stat efectuata de Joseph Biden in Israel dupa un dezastru diplomatic din anul 2010, cand Guvernul israelian a anuntat in timpul vizitei sale un plan de relansare a activitatilor de colonizare in Cisiordania.

Relatiile dintre Israel si Statele Unite sunt tensionate din cauza acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.