Gardieni Revolutiei din Iran, armata de elita a administratiei de la Teheran, a lansat mai multe rachete balistice din silozuri amplasate in diferite zone din tara in timpul unui exercitiu militar, informeaza AP, citand agentia iraniana IRNA.

Intentia testelor a fost "de a arata capacitatea de descurajare a Iranului si abilitatea Republicii Islamice (Iran) de a combate orice amenintare impotriva Revolutiei (islamice), a statului si a suveranitatii tarii", potrivit agentiei de presa iraniana IRNA.

In octombrie, Iranul a testat cu succes o noua racheta balista cu raza lunga de actiune, fiind primul test de la stabilirea acordului nuclear cu marile puteri din iulie anul trecut, scrie MEDIAFAX.

Expertii ONU au acuzat ca utilizarea tehnologiei balistice este o incalcare a rezolutiei adoptata de Consiliul de Securitate al ONU care intrezice Iranului dezvoltarea unei astfel de tehnologii nucleare.

In ianuarie, SUA a impus noi sanctiuni persoanelor si entitatilor implicate in programul de dezvoltare a rachetelor balistice.

Iranul sustine ca are rachete balistice cu o raza de actiune de 2.000 de kilometri, capabile sa distruga bazele militare israeliene si americane din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.