Reluarea negocierilor de pace intersiriene a fost amanata cu doua zile, pe 9 martie, pentru a permite armistitiului care a intrat in vigoare in weekend sa se "instaleze", a anuntat emisarul special ONU pentru Siria Staffan de Mistura, relateaza postul Radio Free Europe-Radio Liberty online.

Runda anterioara de negocieri s-a incheiat, la inceputul lui februarie, dupa doar doua zile.

Armistitiul, negociat de catre Statele Unite si Rusia, a condus la o reducere a violentelor, insa ambele parti s-au plans de unele incalcari.

Presedintele sirian Bashar al-Assad a promis intr-un interviu ca Guvernul isi va "indeplini partea (de acord) astfel incat sa functioneze totul". El a adaugat ca o "amnistie totala" le-a fost oferita luptatorilor rebeli care vor accepta sa depuna armele.

Moscova a anuntat marti ca, incepand de luni, a inregistrat 15 incalcari ale armistitiului.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a indemnat la inchiderea frontierei dintre Siria si Turcia, in vederea impiedicarii unor livrari catre grupari "teroriste".

Franta si-a exprimat ingrijorarea in urma unor informatii despre atacuri siriene, sustinute de aviatia rusa, asupra unor zone aflate sub controlul rebelilor, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.