In ultimii ani, fenomenul autoportretelor realizate cu telefoanele mobile a crescut foarte mult in popularitate. Intrucat toata lumea realizeaza selfie-uri, a fost inregistrata o crestere alarmanta la nivel global al numarului de decese cauzate de acestea.

India pare sa fie una dintre tarile cele mai preocupate de prevenirea acestor evenimente tragice interzicand astfel de fotografii in anumite zone considerate periculoase, scrie MEDIAFAX.

Orasul Mumbai are acum 16 zone in care selfie-urile sunt interzise. Acestea sunt in principal atractii turistice in care au fost inregistrate accidente, nu obligatoriu soldate cu fatalitati. Aceste zone au fost alese de politia locala si includ multe zone de coasta care nu sunt protejate cu balustrade sau bariere. Nu numai ca nu ai voie sa realizezi autoportrete in aceste zone, dar accesul publicului este absolut interzis incepand de acum. Cei care nu vor respecta restrictiile, vor trebui sa plateasca o amenda de 1.200 de rupii, echivalentul a 17,50 dolari americani.

India a fost principala tara in care au fost inregistrate accidente legate de selfie-uri in ultimii doi ani. Din 2014 si pana in prezent, au fost raportate 49 de fatalitati legate de selfie-uri, iar 19 dintre acestea au avut loc pe teritoriul acestei tari.

De altfel, India nu este singura tara care ia astfel de masuri. In Japonia, in anumite statii de tren si metrou au fost interzise selfie stick-urile, iar in Rusia a fost initiata o campanie pentru siguranta cetatenilor care ii avertiza despre riscurile la care se supun atunci cand realizeaza autoportrete in locuri periculoase precum strazi aglomerate si acoperisuri ale cladirilor, potrivit Go4it.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.