Aproximativ 300 de irakieni si sirieni au incercat, luni, sa rupa gardul de la frontiera dintre Grecia si Macedonia, pentru a protesta impotriva reducerii numarului de imigranti carora le este permis sa ajunga pe teritoriul macedonean pentru a-si continua calatoria spre nordul Europei.

Dupa ce au rupt cordonul format din politisti greci, imigrantii au invadat calea ferata si au incercat sa rupa gardul de sarma ghimpata de la frontiera intre Grecia si Macedonia, relateaza site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Circa 5.500 de imigranti sunt blocati la granita greco-macedoneana, dupa ce Macedonia a restrictionat accesul acestora pe teritoriul tarii, iar mai multi au inceput sa protesteze sambata dimineata, solicitand permisiunea de a trece frontiera.

Circa 150 de imigranti erau, sambata dimineata, in apropierea gardului de la frontiera, scandand "Deschideti frontiera", pentru a trece pe teritoriul Macedoniei si a-si continua calatoria pe ruta balcanica.

Macedonia a restrictionat accesul imigrantilor la frontiera cu Grecia joi noapte, cand a permis trecerea a 50 de imigranti

Slovenia, Croatia si Serbia au impus masuri similare, dupa ce Austria a anuntat introducerea unor cote zilnice de imigranti care permit un maximum de 3.200 de sosiri.

Aproximativ 20.000 de imigranti erau in Atena in cursul zilei de joi, potrivit ministrului grec al Apararii, Panos Kammenos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.