Cel putin 31 de persoane au murit, duminica, intr-un dublu atac sinucigas dintr-un cartier siit situat in capitala irakiana Bagdad, atac revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic.

Atentatul a avut loc intr-o piata din cartierul siit Sadr, fiind comis de doi atacatori-kamikaze care se deplasau pe motociclete prin piata cand s-au detonat, potrivit unor surse din politie. Peste 60 de persoane au fost ranite.

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atacul printr-un mesaj postat online, in care preciza ca a fost comis de doi atacatori, avertizand ca vor mai urma si alte atacuri. In atac au murit si au fost raniti "sute de eretici politeisti", sustine organizatia sunnita care foloseste astfel de apelative pentru a descrie comunitatea de musulmani siiti, informeaza MEDIAFAX, citand Reuters.

Zona a fost evacuata de fortele de ordine pentru a evita producerea unor viitoare atentate. Joi, cel putin 15 persoane au murit in doua atacuri efectuate de militanti SI care au vizat un locas de cult siit din Bagdad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.