Felipe Calderon si Vicente Fox, fosti presedinti mexicani, l-au comparat pe Donald Trump, candidatul republican la prezidentialele din SUA, cu Adolf Hitler, acuzand ca politica sa antiimigratie este "rasista".

"Aceasta abordare de a ridica in slavi suprematia albilor nu este doar una antimigratie", a declarat, sambata, Calderon, presedinte al Mexicului in perioada 2006-2012, la o conferinta in capitala Ciudad de Mexico. "Comportamentul si discursul sau sunt orientate impotriva imigrantilor care au o culoare a pielii diferita de al lui, este rasist pe fata si exploateaza sentimentele (cetatenilor) cum a procedat Hitler in vremea lui", a sustinut Calderon, potrivit MEDIAFAX.

Trump, care este favorit in cursa republicanilor care candideaza la alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie, a acuzat Mexicul ca trimite violatori si traficanti de droguri pe la frontiera cu SUA si a declarat ca va face pe orice mexican sa plateasca pentru construirea unui zid la frontiera dintre cele doua tari.

Si fostul presedinte mexican, Vicente Fox, sucesorul lui Calderon, l-a comparat cu Hitler intr-un interviu acordat CNN. "Imi aminteste de Hitler", a declarat vineri Fox.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.