Primul caz de transmitere pe cale sexuala a virusului Zika a fost inregistrat in Franta, a precizat, sambata, o sursa medicala pentru AFP, informatie confirmata de ministerul francez al Sanatatii, Marisol Touraine.

Cazul a fost detectat in urma cu cateva zile. Este vorba este o femeie care nu este insarcinata. "Ea a primit virusul de la partenerul sau care s-a intors din Brazilia", a declarat ministrul francez, intrebat de jurnalisti AFP despre acest caz.

Cuplul locuieste in regiunea Ile-de-Franta, unde se afla capitala Paris. Cei doi "se comporta bine", starea lor de sanatate este sub control, au precizat surse apropiate ministrului francez, informeaza MEDIAFAX.

Autoritatile din Dallas, Texas, au confirmat in februarie un caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuala, posibil primul astfel de caz inregistrat in SUA. Centrul american pentru Controlarea si Prevenirea Bolilor a anuntat, miercuri, ca investigheaza 14 posibile cazuri de infectare cu virusul Zika pe cale sexuala, printre persoanele vizate aflandu-se si femei insarcinate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.