Milioane de iranieni sunt asteptati, vineri, la urne pentru a alege noii membri ai Parlamentului si ai Adunarii Expertilor, un test pentru aliatii presedintelui iranian Hassan Rouhani care spera sa-si extinda influenta, relateaza agentia de presa Reuters.

Votantii vor trebui sa aleaga 290 de parlamentari si cei 88 de membri ai Adunarii Expertilor care vor numi succesorul liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei.

Rezultatele alegerilor parlamentare vor avea un impact urias asupra politicii externe a Iranului cu o populatie de peste 78 de milioane de locuitori. Desi ultimul cuvant ii apartine liderului suprem Khamenei, rezultatele scrutinului de vineri i-ar putea consolida pozitia lui Rouhani inainte de prezidentialele de anul viitor, pentru a putea obtine un al doilea mandat.

In alegerile de vineri se vor lupta reformistii lui Rouhani, care au reusit anul trecut sa convina asupra acordului nuclear cu marile puteri ale lumii, cu opozitia conservatoare, scrie MEDIAFAX.

Rezultatele sunt insa greu de prezis, deoarece conservatorii au sustinere din partea zonelor rurale, in timp ce locuitorii din zonele urbane ii sustin pe reformisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.