Trei femei insarcinate au fost diagnosticate cu virusul Zika in statul american Florida, a anuntat Departamentul de Sanatate din Florida, potrivit agentiei de presa AP.

Secretarul Sanatatii, John Armstrong, a anuntat miecuri cele trei cazuri de Zika. Cel mai probabil, femeile au contractat virusul dupa ce au calatorit in zonele afectate de epidemia Zika, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat Zika urgenta medicala globala pe 1 februarie pe fondul unei posibile legaturi cu microencefalia, malformatie care apare la nou-nascuti sub forma unui cap subdezvoltat, ceea ce duce la grave probleme de sanatate si chiar la decesul acestora.

Virusul Zika a fost depistat in peste 30 de tari si se raspandeste rapid in special in America Centrala si cea de Sud. Brazilia, care este cea mai afectata de epidemia Zika, investigheaza 4.017 cazuri de microencefalie, in conditiile in care alte 583 de cazuri au fost confirmate.

In total, 32 de astfel de cazuri au fost raportate in Florida, toate pe fondul calatoriilor efectuate in zonele afectate de epidemia Zika. Dar virusul se poate transmite si in Florida, unde traiesc tantari din aceeasi specie cu cei care sunt purtatori de Zika.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.