Donald Trump a castigat alegerile primare din statul american Nevada in cursa candidatilor republicani pentru prezidentialele din SUA, dupa ce a inregistrat victorii in New Hampshire si Carolina de Sud.

Trump a castigat cu 44,4% din voturile alegatorilor. Pe locul al doilea s-a clasat Marco Rubio (24,32%), urmat de Ted Cruz (21,21%). Oficialii republicani au anuntat ca investigheaza sesizari privind dublarea unor voturi si numarul insuficient de buletine de vot la o sectie de votare.

Din partea democratilor, Hilary Clinton a obtinut sambata victoria in Nevada, in fata lui Bernie Sanders, iar urmatorul vot pentru democrati va avea loc sambata in Carolina de Sud.

Alegerile din Nevada au fost primul test pentru republicani in vestul Statelor Unite. Rezultatul din Nevada, care are o populatie latina substantiala, este unul crucial in cursa pentru alegerile prezidentiale americane din noiembrie, iar victoria lui Trump vine in contextul in care s-a facut remarcat printr-o campanie antiimigratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.