Eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana ar genera riscuri pentru economia si securitatea tarii, a avertizat premierul David Cameron.

"Iesirea din Uniunea Europeana ar ameninta securitatea economica si nationala", a reiterat David Cameron, conform ziarului Le Figaro, citat de MEDIAFAX. Premierul conservator a indemnat cetatenii sa voteze in favoarea ramanerii tarii in Uniunea Europeana cu ocazia referendumului din 23 iunie.

"Cei care pledeaza pentru iesirea din UE nu pot oferi decat riscuri, un salt in necunoscut", a subliniat Cameron. Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seara, privind termenii mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, documentul continand o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale ale angajatilor comunitari straini, in anumite conditii.

David Cameron, aflat la originea initiativei de reconfigurare a relatiei Marii Britanii cu UE, a declarat ca a obtinut un "statut special" al tarii in cadrul Blocului comunitar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.