Presedintele sirian, Bashar al-Assad, a convocat alegeri parlamentare in Siria pentru data de 13 aprilie, anunta, luni, un comunicat al presedintiei.

Potrivit unei rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU adoptata in luna decembrie a anului trecut in vederea restabilirii pacii in tara prin incetarea confruntarilor intre fortele regimului Assad si gruparile rebele izbucnite din 2011, organizarea de alegeri parlamentare si prezidentiale este o conditie necesara care trebuie indeplinita in perioada de tranzitie de 18 luni agreata de cele doua tabere, potrivit MEDIAFAX.

Ultimele alegeri parlamentare din Siria s-au desfasurat in 2012 si sunt organizate o data la patru ani. Dat fiind ca mandatul Parlamentului sirian expira in luna mai a acestui an, Assad trebuia sa convoace alegeri parlamentare pana la aceasta data, si nu doar in baza acordului cu opozitia siriana convenit in decembrie, mediat de ONU. Anuntul a venit la cateva ore dupa ce Rusia si Statele Unite au convenit asupra incetarii temporare a confruntarilor in Siria, armistitiu care va intra in vigoare de sambata viitoare.

Siria se confrunta din martie 2011 cu un conflict intre fortele regimului Bashar al-Assad si grupari rebele, printre care se afla si organizatii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la inceputul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit in acest conflict, peste 1,9 milioane au fost ranite si 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) si-au parasit locuintele, mutandu-se in alte zone ale tarii sau emigrand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.