Peste 500 de imigranti au fost descoperiti de autoritatile ungare in incercarea de a intra ilegal in tara, in ultimele trei zile, fiind cel mai mare numar de extracomunitari inregistrat din luna septembrie a anului trecut, a anuntat, luni, politia ungara, potrivit agentiei de presa MTI.

In total, 501 extracomunitari au fost prinsi de politistii ungari - 113 dintre acestia au fost descoperiti vineri, 151 sambata si 237 duminica - potrivit site-ului institutiei.

In primele saptamani din an, circa zece imigranti au fost prinsi saptamanal in timp ce incercau sa patrunda ilegal in tara, dar numarul acestora a crescut la 70 spre sfarsitul lui ianuarie si inceputul lui februarie, scrie MEDIAFAX.

Multi dintre imigranti sustin ca suny din Kosovo, Turcia si Africa de Nord, dar si cativa din Haiti si Sri Lanka, potrivit statisticilor furnizate de politia ungara si de Parchetul general.

De pe 15 septembrie, de cand Ungaria si-a inchis granitele pentru imigrantii care calatoresc ilegal, si pana vinerea trecuta (19 februarie), au fost deschise procedurile de judecata pentru 1.325 de persoane acuzate de incalcarea granitelor prin incercarea de a patrunde ilegal in tara si pentru trei persoane acuzate de avarierea gardului metalic de la frontiere, a precizat Parchetul din Seghedin, de la granita din sud cu Serbia, una dintre principalele porti de intrare a imigrantilor in Ungaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.