Premierul David Cameron a declarat, vineri seara, la Bruxelles, ca a obtinut un statut special al Marii Britanii in Uniunea Europeana.

"Am negociat un acord prin care Marii Britanii sa i se confere un statut special in cadrul Uniunii Europene. Voi recomanda acordul sambata membrilor Guvernului britanic", a declarat David Cameron.

Liderii statelor membre UE au ajuns la un acord, vineri seara, privind termenii mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana, documentul continand o clauza care va permite limitarea indemnizatiilor sociale ale angajatilor comunitari straini, in anumite conditii, scrie MEDIAFAX.

"Eu am spus ca vreau reforme cu caracter obligatoriu din punct de vedere legal. Am obtinut acest lucru", a declarat Cameron dupa summitul UE.

"Marea Britanie nu va participa niciodata la planuri pentru acordarea de asistenta financiara unor state din zona euro. De asemenea, companiile britanice nu vor fi discriminate pentru ca oricum sunt afara zonei euro", a explicat David Cameron.

"Marea Britanie va putea limita timp de sapte ani indemnizatiile sociale pentru angajatii veniti din alte tari europene", a subliniat Cameron, explicand ca a obtinut si noi prerogative pentru deportarea infractorilor straini.

"Marea Britanie va fi exceptata de la procesul de aprofundare a integrarii europene", a adaugat seful Guvernului de la Londra, promitand ca va colabora strans cu liderii celorlalte tari UE pentru consolidarea securitatii in spatiul Uniunii Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.