Presedintele Statelor Unite Barack Obama urmeaza sa efectueze o vizita istorica in Cuba, in martie, o ilustrare a apropierii dintre cele doua foste tari inamice.

Executivul american urmeaza sa anunte joi ca Obama va efectua "in saptamanile urmatoare" o vizita in America Latina, si anume in Cuba, a declarat miercuri pentru AFP, sub protectia anonimatului, un oficial american. Ultima vizita a unui presedinte american in exercitiu pe insula situata in largul coastelor statului american Florida dateaza din 1928, cea a lui Calvin Coolidge. Obama va deveni astfel primul sef de stat american care va vizita aceasta tara de la revolutia lui Castro din 1959, potrivit MEDIAFAX.

Dupa anuntarea unei apropieri intre Washington si Havana, in decembrie 2014, cele doua tari si-au restabilit relatiile diplomatice in iulie 2015. Obama si-a exprimat in mai multe randui dorinta de a vizita Cuba, subliniind ca nu-l intereseaza doar o "simpla validare a statu-quoului".

"Ceea ce am transmis Guvernului cubanez este ca «daca vom vedea progrese clare in privinta libertatilor cubanezilor obisnuiti, voi fi incantat sa merg la fata locului pentru a pune aceste progrese in lumina»", declara el in decembrie pentru Yahoo! News.

"Daca voi merge acolo este clar ca va fi necesar sa pot vorbi cu toata lumea", adauga el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.