Papa Francisc, aflat in prima sa vizita oficiala in Mexic ca suvern pontif, a condamnat coruptia si traficul de droguri din tara, solicitand presedintelui Enrique Pena Nieto sa combata aceste probleme majore cu care se confrunta statul.

Gradul de coruptie din Mexic este unul ridicat in conditiile in care chiar presedintele, sotia acestuia si ministrul de Finante sunt implicati intr-un conflict de interese generat de achizitionarea unor locuinte prin contractori guvernamentali. Suveranul pontif a lansat un apel si papei din Mexic sa aiba un rol mai activ in lupta contra traficului de droguri, care "devoreaza (tara) ca o metastaza".

Papa Francisc a indemnat reprezentantii conducerii mexicane, dar si pe papa din Mexic, sa avertizeze traficantii de droguri ca ei nu-i considera buni catolici daca mainile lor "sunt afundate in sange, dar au buzunarele pline de bani murdari si constiinta intunecata", relateaza agentia de presa Reuters, preluata de MEDIAFAX.

Traficantii de droguri s-au infiltrat printre fortele politiei pe intreg teritoriul tarii si peste 100.000 de persoane au murit in ultimul deceniu din cauza violentelor produse pe fondul traficului si consumului de droguri, iar peste 26.000 de persoane sunt date disparute.

"Experienta ne-a invatat ca de fiecare data cand cautam privilegii sau beneficii pentru unii in detrimentul binelul comun, al tuturor, mai devreme sau mai tarziu, societatea devine un sol fertil pentru coruptie, pentru trafic de droguri, pentru excluderea diferitelor culturi, pentru violenta si trafic de persoane, rapiri si decese", a declarat papa Francisc intr-un discurs adresat presedintelui mexican, guvernului si diplomatilor straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.