Presedintele Uncrainei, Petro Porosenko, face o vizita oficiala in Romania anul acesta, potrivit unui comunicat de presa emis de Administratia Prezidentiala, dupa o intrevedere pe care presedintele Klaus Iohannis a avut-o sambata cu omologul sau la Conferinta de securitate de la Munchen.

"In cadrul discutiilor, cei doi inalti demnitari au abordat cateva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterala, inclusiv in perspectiva vizitei oficiale pe care Presedintele Ucrainei o va intreprinde in Romania in acest an. Convorbirile au evidentiat progresele deja inregistrate pe anumite dosare bilaterale si dorinta ambelor parti de a avansa in implementarea proiectelor comune aflate in derulare", potrivit comunicatului de presa, citat de MEDIAFAX.

Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei si a subliniat importanta implementarii depline a Acordurilor de la Minsk pentru solutionarea crizei.

Presedintele Klaus Iohannis, in cadrul panelului cu tema "Intre reasigurare si reangajare? Viitorul NATO", a spus ca zona Marii Negre se dovedeste a fi cruciala atat pentru securitatea regionala, cat si pentru intreaga securitate euroatlantica, in actualul context geopolitic.

Presedintele se afla in perioada 10 – 14 februarie intr-o deplasare la Conferinta de securitate de la Munchen, in programul sau fiind prevazute si intalniri bilaterale cu mai multi oficiali europeni.

"Aflata la cea de-a 52-a editie, aceasta manifestare este considerata cel mai relevant forum international pe tema politicii de securitate, care reuneste anual inalti oficiali si analisti politici", potrivit Administratiei Prezidentiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.