Bilantul cutremurului din Taiwan a ajuns la 114 morti, in contextul incheierii operatiunilor de salvare, la o saptamana de la producerea seismului cu magnitudinea de 6,4 grade.

"Operatiunile de cautare si de interventie au luat sfarsit", a anuntat William Lai, primarul orasului Tainan, cel mai afectat de cutremur, la televiziunea locala. Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs in zorii zilei de 6 februarie, saptamana trecuta, in perioada sarbatorilor de Anul Nou. Cele mai multe dintre victimele decedate se aflau in complexul rezidential Weiguan de 17 etaje. Doar alte doua persoane au murit in alta zona din oras.

In cladirea respetiva, erau inregistrati 256 de locatari, dar, in primele zile de la incident, au fost scoase mai multe persoane decat cei inregistrati, devenind evident ca mult mai multi oameni erau prinsi intre daramaturile cladirii. In total au fost scoase 289 de persoane dintre care 175 in viata. Dintre acestia, 96 au fost internate in spital, a precizat primarul orasului Tainan, potrivit MEDIAFAX.

Niciun supravietuitor nu a mai fost scos dintre daramaturi de luni seara, iar peste 100 de persoane sunt date disparute in continuare. Autoritatile au deschis o ancheta in privinta structurii cladirii care ar fi contribuit la decesul unui numar atat de mare de oameni.

Trei persoane au fost retinute de autoritatile taiwaneze in aceasta saptamana, printre care si dezvoltatorul complexului rezidential Weiguan sub suspciunea de omucidere prin neglijenta in serviciu, dar niciuna nu a fost acuzata in mod oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.