Mii de refugiati irakieni care au ajuns in Finlanda anul trecut au decis sa-si anuleze solicitarile de azil si sa se intoarca acasa in mod voluntar.

Desi in Germania si in Suedia s-au inregistrat cele mai multe solicitari de azil in cursul anului trecut (1,1 milioane in Germania si 160.000 in Suedia) din Europa, si Finlanda se confrunta cu un val de imigranti in conditiile in care numarul acestora a crescut de aproape zece ori, de la 3.600 cat se inregistrasera in 2014 la 32.500 in 2015.

Aproximativ doua treimi dintre solicitantii de azil de anul trecut din Finlanda sunt barbati tineri din Irak, insa o parte dintre acestia au inceput sa renunte la solicitari, pentru a se intoarce in tara, astfel ca autoritatile finlandeze vor incepe sa-i imbarce in curse aeriene spre Bagdad de saptamana viitoare, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit oficialilor finlandezi, circa 4.100 de imigranti si-a anulat cererile de azil, numarul acestora urmand sa creasca pana la 5.000 in lunile urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.