Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a respins acuzatiile privind presupuse crime de razboi, exprimand determinarea de a continua lupta, chiar pe termen lung, pentru restabilirea controlului asupra zonelor ocupate de insurgenti sau teroristi.

"Vom recuceri zonele ocupate, chiar daca acest lucru ar putea dura mult timp", a declarat Bashar al-Assad intr-un interviu acordat AFP. "Nu se poate sa renuntam la o parte a teritoriului Siriei; sunt de acord cu negocierile, dar terorismul trebuie combatut", a subliniat liderul de la Damasc. Liderul Administratiei de la Damasc a respins acuzatiile referitoare la presupuse crime de razboi comise de serviciile de securitate siriene, informeaza MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.