Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade a avut loc vineri in estul Indoneziei, potrivit Agentiei indoneziene de geofizica.

Seismul a fost confirmat de Institutul american de geofizica (USGH) in regiunea Jawa, potrivit L'Alsace.fr. Agentia americana de seismologie a situat epicentrul intre doua insule situate la 3 kilometri sud-est de localitatea Andekantor din Indonezia si s-a produs la o adancime de 30 de kilometri. Nicio alerta de tsunami nu a fost declansata deocamdata., informeaza MEDIAFAX.

Indonezia este situata pe "centura de foc" a Oceanului Pacific, unde coliziunea placilor tectonice cauzeaza seisme frecvente si o activitate vulcanica intensa. In 2004, un seism submarin in nord-vestul Indoneziei a provocat un tsunami, din cauza caruia in aceasta tara au murit peste 170.000 de persoane, iar in mai multe state din Oceanul Indian au pierit, de asemenea, zeci de mii de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.