Trei persoane au murit in Venezuela din cauza complicatiilor aparute pe fondul infectarii cu virusul Zika, a anuntat presedintele tarii, Nicolas Maduro, potrivit publicatiei Le Figaro.

"La nivel national, sunt 319 de cazuri confirmate, dintre care in 68 dintre acestea au aparut complicatii si trei persoane sunt decedate", a declarat Nicolas Maduro, presedintele Venezuelei, la televiziunea de stat.

In Venezuela au fost inregistrate 5.221 de cazuri posibile de infectare cu virusul Zika "intre 5 noiembrie, cand a fost depistata prezenta acestui virusl la nivel mondial si 8 februarie", a adaugat Maduro.

Maduro a dat asigurari ca Venezuela dispune de medicamentele necesare pentru tratarea simptomelor. El a multumit Indiei, Cubei, CHinei, Iranului si Braziliei pentru furnizarea "ajutorului necesar pentru ca medicamentele care trateaza simptomele provocate de virusul Zika sa se gaseasca si in Venezuela".

Si Brazilia a anuntat in aceasta saptamana trei decese produse pe fondul complicatiilor aparute din cauza infectarii cu virusul Zika, scrie MEDIAFAX.

Zika a fost declarata urgenta medicala globala saptamana trecuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), dupa ce tot mai multe cazuri s-au inregistrat in America. Virusul se transmite, de regula, prin intepatura tantarilor din special Aedes. Dar, saptamana trecuta, oficialii americani din Texas au raportat ca o persoana din Dallas a fost infectata cu virusul Zika dupa ce a intretinut relatii sexuale cu o alta persoana care a calatorit in Venezuela, unde virusul este prezent si se raspandeste.

Cele mai multe persoane nu prezinta simptome deloc sau unele atenuate printre care febra si iritatii pe piele.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au capatat amploare in America, fiind depistat in peste 30 de tari americane. Brazilia este cea mai afectata tara de acest virus. Virusul Zika este considerat a fi responsabil de malformatiile cu care se nasc unii copii - microencefalie, au capul subdezvoltat, ceea ce cauzeaza probleme majore de dezvoltare, conducand chiar si la moartea acestora.

Citeste si:
Venezuela este gata să aprovizioneze piața mondială cu petrol și gaze
Venezuela este gata să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.