Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade s-a produs in zona centrala de coasta a statului Chile, in cursul noptii de marti spre miercuri, fiind resimtit si in Argentina, potrivit Institutului american de Geofizica, informeaza agentia de presa Reuters.

Seismul s-a produs ora locala 21.33 (02:33), la 79 kilometri de Coquimbo si a avut o adancime de 32 de kilometri.

Unele locuinte au ramas fara electricitate, iar, potrivit presei locale, unele autostrazi au fost blocate de fragmente masive de piatra desprinse din cauza cutremurului.

Nu au fost inregistrate victime pana in prezent. Cutremurul nu a generat conditii pentru producerea unui tsunami, dar a fost resimtit si in Argentina.

Regiunea Coquimbo a mai fost lovita de un cutremur cu magnitudinea de 8,3 grade in luna septembrie a anului trecut, in care au murit mai multi oameni si care a generat un tsunami de mici dimensiuni si de atunci se confrunta cu seisme in mod regulat, scrie MEDIAFAX.

In Chile s-a produs cel mai mare cutremur inregistrat vreodata cu o magnitudine de 9,5 grade in mai 1960, care a cauzat un tsumani de amploare in Japonia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.