Magnatul Donald Trump, inscris in cursa pentru a reprezenta Partidul Republican in alegerile prezidentiale, a spus ca ar putea sa ii priveasca in ochi pe copiii sirieni si sa le spuna ca nu pot veni in Statele Unite, relateaza The Telegraph online.

Trump a facut aceste declaratii in timpul unui eveniment de campanie care a avut loc in orasul Salem si la care au participat aproximativ 200 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Un barbat din public a spus ca locuieste in orasul Greenwich din statul Connecticut, unde Trump are o casa, si ca intentioneaza sa primeasca acolo familii de refugiati sirieni. El l-a intrebat pe Trump daca ar putea sa "ii priveasca in ochi pe copiii de cinci, opt si zece ani si sa le spuna ca nu pot merge la scoala acolo".

Trump nu a ezitat in a spune ca ar putea, raspuns care a atras aplauzele salii. "Ii voi privi in ochi si le voi spune «nu puteti veni». Ma voi uita in ochii lor", a raspuns Trump.

"Nu stim de unde provin parintii lor. Parintii lor ar trebui sa stea mereu cu ei, acest lucru este foarte important, dar nu stim de unde provin parintii lor, nu au documente. Ei ar putea fi membri ai retelei Stat Islamic, ei ar putea avea legaturi cu aceasta retea. Ar putea fi un cal Troian (n.r. pentru teroristi). Daca doi la suta dintre acesti oameni sunt rau intentionati, necazul este incredibil de mare", a mai avertizat Trump.

"Am o inima mai mare decat oricine din aceasta sala. Ceea ce facem este sa alegem o regiune sau mai multe regiuni din Siria si sa construim acolo zone sigure", a adaugat el.

Donald Trump a mai declarat recent ca, daca va deveni presedinte al SUA, va introduce simularea inecului si "metode mult mai dure" de interogare a suspectilor de terorism. "Eu as reintroduce tehnica simularii inecului", a declarat Donald Trump, in cursul unei dezbateri electorale republicane in statul New Hampshire.

"Si nu numai atat. Voi introduce metode mult mai dure" de interogare a suspectilor de terorism, a precizat Trump, criticat deja pentru o serie de afirmatii cu caracter rasist si xenofob.

Sursa video: YouTube/ News


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.