O suta optzeci si patru de persoane au murit in Ucraina din cauza virusului H1N1, care provoaca gripa porcina, dupa declansarea epidemiei la finalul lunii septembrie, a anuntat, luni, Ministerul ucrainean al Sanatatii, fara a lua in calcul cazurile de deces inregistrate in estul separatist al tarii.

O femeie insarcinata si trei copii se numara printre victimele gripei porcine, a informat o sursa din cadrul ministerului.

Incepand cu data de 28 septembrie, in Ucraina au fost inregistrate 220 de decese cauzate de gripa. Dintre acestea, 34 de cazuri au fost puse in legatura cu virusul atipic A si doua cu virusul B, potrivit aceleiasi surse.

Aceste statistici nu iau in calcul teritoriile din estul separatist prorus al Ucrainei aflat sub controlul rebelilor, unde epidemia este de asemenea, prezenta, scrie MEDIAFAX.

Regiunea cea mai afectata, unde au murit 38 de persoane este Odesa (sud), urmata de Harkov (est) si Vinnitsa (centru). "In acest an, a fost inregistrata o crestere a numarului de bolnavi dupa mai multi ani cand faceam fata aceluiasi virus, impotriva caruia majoritatea oamenilor isi dezvoltasera imunitatea", a explicat sursa din cadrul Ministerului Sanatatii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.