Platforma de microblogging Twitter a inceput sa utilizeze tehnologie antispam pentru depistarea conturilor care promoveaza terorismul, suspendand, in ultimele luni, 125.000 de profiluri online cu caracter islamist, informeaza cotidianul The New York Times.

Compania Twitter a lansat aceasta campanie la indemnul Administratiei de la Washington, care a cerut retelelor de socializare online sa intensifice actiunile de combatere a mesajelor de tip terorist.

In ultimele sapte luni, peste 125.000 de conturi care promovau "continut terorist", in principal ale unor simpatizanti ai retelei fundamentaliste Stat Islamic, au fost inchise, a anuntat Twitter.

Retelele de socializare online au devenit un instrument de recrutare si radicalizare utilizat de grupuri precum organizatia terorista Stat Islamic.

Twitter, cu sediul in orasul american San Francisco, a anuntat suplimentarea personalului specializat in depistarea continutului cu caracter terorist, pentru reducerea "semnificativa" a timpului de reactie. Expertii Twitter utilizeaza tehnologie similara cu cea antispam pentru a depista si suspenda conturile care promoveaza terorismul, scrie MEDIAFAX.

Administratia Barack Obama a salutat anuntul platformei de microblogging. "Avem angajamentul de a lua toate masurile posibile pentru blocarea activitatilor teroriste, inclusiv in spatiul cibernetic; salutam masurile luate de partenerii privati din acest domeniu", a transmis Casa Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.