Coreea de Nord a lansat duminica o racheta cu raza lunga de actiune, sustinand ca a plasat pe orbita un satelit, dar Coreea de Sud, Japonia si Statele Unite considera ca a fost testata o racheta intercontinentala, acuzand regimul stalinist de la Phenian ca a testat tehnologie balistica.

Comandamentul strategic american a semnalat detectarea unei rachete care a ajuns in spatiul cosmic, iar armata sud-coreeana a observat plasarea unui obiect pe orbita.

Regimul Kim Jong-Un sustine ca a plasat "cu succes" pe orbita satelitul Kwangmyongsong-4. Televiziunea nord-coreeana a prezentat imagini cu o racheta de culoare alba.

Coreea de Nord lansase o alta racheta cu raza lunga de actiune in 2012, sustinand tot ca ar fi plasat un satelit, dar presupusul satelit nu a fost detectat niciodata.

Regimul de la Phenian fusese avertizat de Statele Unite si de China sa nu utilizeze tehnologie balistica.

Coreea de Nord a anuntat in ianuarie efectuarea unui test cu bomba termonucleara, dar expertii internationali nu cred ca testul a avut loc, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.