Trei membri ai fortelor speciale britanice care participau la o operatiune militara secreta in Irak au fost raniti in schimburi de focuri cu presupusi militanti ai retelei teroriste Stat Islamic, afirma surse citate de publicatia Daily Mirror.

Ministerul britanic al Apararii a refuzat sa comenteze informatiile aparute in presa britanica si internationala.

Potrivit Daily Mirror, militarii britanici - membri ai Serviciului aerian special (SAS) si ai Serviciului naval special (SBS) - participau la o misiune de patrulare aliata formata din 25 de membri, in nordul Irakului.

Operatiunea secreta, la care participau militari din Marea Britanie, Statele Unite si Germania, avea rolul de a identifica obiective teroriste care sa fie bombardate, in apropierea orasului Mosul.

Militarii straini au fost atacati de 30 de membri ai retelei teroriste Stat Islamic care se deplasau cu vehicule blindate Humvee furate de la armata irakiana.

Conform surselor citate, toti teroristii au fost eliminati in schimbul de focuri. Cei trei militari britanici raniti au primit ingrijiri medicale urgente si au fost preluati de un elicopter militar.

Marea Britanie participa la coalitia internationala condusa de SUA care efectueaza bombardamente antiteroriste in Irak si Siria. Statele Unite si Marea Britanie au trupe in Irak, dar, oficial, acestea participa doar la antrenarea membrilor serviciilor de securitate locale, scrie MEDIAFAX.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.