Presedintele rus, Vladimir Putin, nu intentioneaza sa reia contactele cu presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, anunta Kremlinul, pe fondul tensiunilor dintre Rusia si Turcia dupa doborarea unui bombardier rus in noiembrie 2015.

"Presedintele Vladimir Putin nu a avut in ultima vreme si nu va intentioneaza sa reia contactele cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan", a spus Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Recep Tayyip Erdogan a cerut din nou recent o intrevedere cu Vladimir Putin.

"Vladimir Putin a fost informat despre dorinta presedintelui Erdogan", a spus Peskov.

In urma cu cateva zile, Turcia a semnalat ca un avion militar rus de tip Suhoi Su-34 ar fi patruns din nou, in mod neautorizat, in spatiul aerian turc. In noiembrie 2015, armata turca a doborat un bombardier rus, la frontiera cu Siria, incident care a deteriorat puternic relatiile cu Moscova. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a impus sanctiuni economice si a amenintat Turcia dupa acest incident, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.