Statele Unite vor oferi 890 de milioane de dolari drept ajutor umanitar suplimentar pentru victimele conflictului din Siria.

Secretarul de Stat american John Kerry a anuntat joi la Londra, in cadrul unei conferinte a statelor donatoare, ca Siria urmeaza sa primeasca un ajutor umanitar. Kerry a precizat ca suma de 600 de milioane de dolari va fi folosita pentru acordarea de ajutor urgent refugiatilor si populatiilor asediate. Restul de 290 de milioane de dolari vor permite finantarea educatiei pentru copiii refugiati in Iordania si Liban.

"Statele Unite au oferit 4,5 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe refugiatii sirieni si pe persoanele care s-au deplasat in interiorul Siriei, si sunt mandru ca aceste donatii fac din noi cel mai mare stat donator din lume", a spus Kerry. "Cand vedem oameni nevoiti sa manance iarba si animale salbatice pentru a supravietui de pe o zi pe alta, acest lucru nu poate decat sa socheze orice persoana civilizata. Si noi toti trebuie sa oferim un raspuns la aceasta situatie", a mai spus secretarul de Stat american, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.