Alerta generala a fost decretata joi pe aeroportul din Madrid din cauza unei amenintari cu bomba intr-un avion al Saudi Airlines.

Autoritatile aeroportuare au decretat, joi dimineata, alerta generala pe aeroportul din Madrid, la cererea comandantului unui avion al companiei Saudi Airlines, care urma sa decoleze spre Riad, a informat AENA, autoritatea aeriana care gestioneaza aeroporturile spaniole, citata de Le Figaro si preluata de MEDIAFAX.

AENA a informat pe Twitter la ora locala 13.15 (14.15, ora Romaniei) ca nivelul de alerta a fost redus. Garda civila, care se ocupa de ancheta, nu a prezentat motivul acestei alerte. Potrivit cotidianului El Pais, ea a fost declansata de prezenta in avion a unui mesaj scris pe o foaie de hartie si fixat in perete cu ajutorul unui cutit, sugerand, in limba engleza "o amenintare cu bomba".

"Alerta gererala inseamna ca fortele de securitate si serviciile de urgenta sunt mobilizate. Avionul a fost izolat si pasagerii debarcati", a precizat un purtator de cuvant. Agentia anuntase anterior ca aeronava Boeing 777-200, care trebuia sa decoleze de pe aeroportul din Madrid si sa aterizeze la Riad, a fost amenintata cu bomba. "Avionul a fost izolat si aeroportul functioneaza in conditii normale", a mai precizat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.