O greva generala este prevazuta pentru joi in Grecia, in semn de protest fata de reforma privind sistemul de pensionare, vizata de cea de-a treia serie de masuri de austeritate in Grecia, informeaza agentia de presa AP.

Jurnalistii greci au intrat in greva de miercuri, cand toate posturile de stiri si-au intrerupt emisiile, iar site-urile de stiri si-au sistat fluxurile de materiale. In plus, joi, publicatiile in editie print nu vor fi tiparite.

Sindicatele au solicitat o greva generala programata pentru joi, de 24 de ore, care va afecta scolile publice si institutiile de stat, in timp ce spitalele de stat vor functiona doar in regim de urgenta.

Transportul public, inclusiv si cursele aeriene interne, vor inregistra perturbari, scrie MEDIAFAX.

Revizuirea sistemului de pensionare este una dintre principalele reforme pe care trebuie sa le impuna guvernul grec, dar criticii avertizeaza ca, in urma acestei revizuiri, zeci de persoane vor plati cea mai mare parte din venituri pentru asigurarile sociale si taxe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.