Un prim caz de infectare cu virusul Zika a fost inregistrat in Chile, la un barbat revenit recent din Columbia, informeaza presa locala, citata de site-ul cotidianului Le Figaro.

Chile si Canada erau, potrivit expertilor, singurele tari de pe continentul american in care virusul Zika nu se transmitea.

Insa, conform unor surse medicale citate de presa locala, in Chile se inregistreaza un caz de infectare cu virusul Zika, la un barbat revenit din Columbia, unde epidemia continua sa se extinda.

Virusul Zika reprezinta o urgenta privind sanatatea publica la nivel global care necesita o reactie rapida, a stabilit luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Expertii medicali sunt preocupati ca virusul Zika se transmite foarte rapid si pe distante mari, consecintele fiind devastatoare. OMS avertiza saptamana trecuta ca virusul Zika, transmis in principal de tantari, se propaga "in mod exploziv" in America de Sud, unde in 2016 ar putea fi trei-patru milioane de cazuri, scrie MEDIAFAX.

De la depistarea bolii pentru prima data, in mai 2015, in Brazilia, virusul s-a raspandit in peste 20 de tari, printre care se numara Brazilia, Bolivia, Paraguay, Columbia, Mexic si Venezuela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.