Circa 100.000 de persoane au ramas blocate in gara din orasul Guangzhou, sudul Chinei, in cursul noptii de luni spre marti, din cauza ninsorilor abundente, in conditiile care traficul este deja aglomerat pe fondul apropierii Noului An chinezesc.

Transportul public in sudul Chinei a inregistrat perturbari grave pe fondul ninsorilor abundente din regiune, fiind unele dintre cele mai scazute temperaturi cu care se confrunta statul. Conditiile meteorologice extreme au concis si cu perioada sarbatorilor in China, in conditiile in care Noul An chinezesc va avea loc pe 8 februarie, cand sute de milioane de lucratori imigranti isi viziteaza familiile, informeaza BBC News online.

Mai multe curse feroviare din nordul si centrul Chinei au inregistrat intarzieri pe fondul conditiilor meteo, blocand calatorii din sudul tarii, fara acces la mijloacele de transport. Potrivit presei chineze, inca 50.000 de persoane se mai aflau si marti in gara din Guangzhou.

Politia locala a anuntat ca a trimis 5.200 de ofiteri pentru a pastra ordinea publica, recomandand calatorilor sa verifice orarul trenurilor online si sa nu vina in statia de tren pentru a astepta sa se imbarce.

Potrivit estimarilor oficialilor chinezi, circa trei milioane de calatorii vor fi efectuate in perioada sarbatorilor de Anul Nou chinezesc, cea mai de amploare miscare de migrare anuala din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.