Cinci persoane, care planuiau sa comita atacuri in cluburi de noapte franceze si sa plece sa se alature musulmanilor extremisti in Siria, au fost arestate in regiunea orasului Lyon, anunta un oficial din cadrul politiei franceze, relateaza AP in pagina electronica.

Oficialul, care a solicitat protectia anonimatului din cauza anchetei in curs, a precizat ca patru barbati si o femie au fost arestati marti dimineata.

Membrii grupului cumparasera deja bilete de autocar, cu scopul de a se alatura musulmanilor extremisti din Siria - via Bulgaria, Turcia - si incercau sa procure armament pentru a ataca cluburi de noapte franceze, scrie MEDIAFAX.

Cel putin o parte dintre cei cinci se aflau deja in atentia serviciilor franceze de informatii, din cauza unor opinii extremiste, a precizat oficialul.

Europeni extremisti care s-au alaturat gruparii Statul Islamic (SI) s-au intors in Franta pentru a comite, la Paris si Saint Denis, atacurile de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, cei mai multi la o sala de concerte, dar si in baruri si restaurante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.