Peste 3.000 de etnici turci si arabi care si-au parasit casele din cauza luptelor desfasurate in provincia siriana Latakia au ajuns in Turcia in ultimele zile, anunta Departamentul turc pentru gestionarea dezastrelor, citat de site-ul agentiei Reuters.

Un oficial al comunitatii etnicilor turci a declarat ca alte mii de imigranti sunt asteptati in Turcia, in contextul in care satul sirian Yamadi ar fi vizat de raiduri aeriene ruse.

"Dupa primele bombardamente care au vizat satul Yamadi, in Turcia au venit 731 de imigranti, in principal copii, bebelusi, femei si varstnici", a transmis Departamentul turc pentru gestionarea dezastrelor (AFAD).

In total, in ultimele zile, 3.120 de sirieni au intrat pe teritoriul Turciei prin punctul de trecere a frontierei Pulluyazi.

Afluxul de refugiati s-a intensificat incepand din 24 ianuarie, cand orasul Rabiya (provincia Latakia), care era ocupat de insurgenti, a fost recucerit de fortele guvernamentale, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.