Premierul Finlandei, Juha Sipila, a declarat ca nu poate sa-si onoreze, pentru moment, promisiunea de a caza o familie de refugiati intr-una dintre locuintele sale din motive de securitate, anunta agentia de presa Reuters.

Sipila a starnit o controversa in luna septembrie a anului trecut cand a declarat ca va gazdui refugiati intr-o locuinta de-a sa din nordul Finlandei.

Dar premierul finlandez a anuntat duminica la postul public de radio YLE ca trebuie sa amane acest plan, adaugand ca va oferi sprijin unei familii de refugiati in alte moduri pana cand aceasta situatie se va remedia.

"Am solicitat expertilor sa evalueze daca este sigur pentru o familie cu copii sa se mute in locuinta. Dar din cauza publicitatii masive, nu este rezonabil sa fac acest lucru chiar acum", a precizat Sipila. Sipila detine o casa in apropierea capitalei Helsinki, precum si locuinta oferita de guvern. Mai multi politicieni finlandezi l-au acuzat pe premier ca incurajeaza venirea refugiatilor in tara prin declaratia de a caza imigranti chiar in locuinta sa.

In Finlanda, 32.000 de solicitanti de azil au fost inregistrati anul trecut, in conditiile in care in 2014 se inregistrasera doar 3.600 de astfel de cereri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.