Premierul Marii Britanii, David Cameron, si presedintele Consiliului European, Donald Tusk, nu au ajuns duminica la un acord privind renegocierea relatiilor dintre Londra si Bruxelles, informeaza site-ul publicatiei Le Monde.

In urma unei cine de lucru, cei doi au decis sa isi pelungeasca negocierile cu 24 de ore.

Potrivit unei surse, Cameron si Tusk au cazut de acord doar asupra unuia dintre cele patru puncte pe care premierul britanic vrea sa le negocieze inainte de a organiza un referendum privind ramanerea tarii sale in Uniunea Europeana.

Resedinta oficiala a prim-ministrilor britanici a comunicat faptul ca a fost incheiat un acord privind "frana de urgenta" propusa de UE (n.r. limitarea ajutoarelor sociale pentru imigranti). "Un progres important", a estimat premierul britanic intr-un comunicat.

"In ceea ce priveste ajutoarele sociale, Comisia a prezentat un text in care este explicat in mod clar faptul ca situatia actuala a Marii Britanii indeplineste conditiile necesare".

Donald Tusk, a adaugat el, trebuie sa prezinte marti un proiect de reforma altor state membre UE, scrie MEDIAFAX.

Problema migratiei s-a dovedit a fi punctul cel mai delicat al discutiilor, care au legatura, de asemenea, cu suveranitatea si competivitatea UE, comenteaza Le Monde.

Inainte de intalnirea cu Donald Tusk, David Cameron afirmase ca propunerea Bruxellesului privind frana de urgenta ar trebui "intensificata in mod semnificativ" si ar trebui sa intre in vigoare imediat dupa referendum.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.