Ministerul austriac de Interne a anuntat ca intentioneaza sa repatrieze 50.000 de solicitanti de azil in urmatorii trei ani, in cadrul unui plan care include stimulente financiare si o extindere a listei tarilor considerate sigure, relateaza Deutsche Welle (DW) in pagina electronica.

Ministrul conservator austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner a oferit informatii sambata, intr-un comunicat, despre acest plan ce prevede repatrierea a 50.000 de azilanti. Documentul apare dupa ce Viena a anuntat anterior, luna aceasta, ca anul acesta va limita numarul refugiatilor la 37.500 - de la 90.000 in 2015.

"Ne aflam deja printre tarile cu cele mai multe expulzari", a declarat Mikl-Leitner. "Dar vom intensifica ritmul si vom amplifica aceasta tendinta", a subliniat ea.

Lista cu "tari sigure" - ai caror cetateni nu vor mai primi statut de refugiati - urmeaza sa cuprinda Marocul, Algeria, Tunisia, Ghana, Georgia si Mongolia.

O procedura accelerata - de zece zile - in vederea solutionarii cererilor de azil ale unor persoane provenind din aceste tari urmeaza, de aseenea, sa fie introdusa, scrie MEDIAFAX.

Stimulente financiare

Austria ofera in prezent stimulente - in valoare de 370 de euro - solicitantilor de azil pentru a se intoarce acasa rapid.

Potrivit noului plan, aceasta suma va creste la 500 de euro, in cazul unei plecari in decurs de trei luni, fara ca solicitantii sa mai astepte o hotarare sau sa faca apel impotriva uneia.

Zboruri charter suplimentare

Numarul zborurilor charter in vederea repatrierii solicitantilor urmeaza sa creasca. De asemenea, planul prevede campanii de informare in tarile de origine.

"Multe tari isi intensifica ritmul. Noi am pus in miscare o reactie in lant" in acest sens, a subliniat Mikl-Leitner.

Suedia a anuntat marti ca pregateste repatrierea a pana la 80.000 de solicitanti de azil ale caror cereri au fost respinse.

Alaturi de Suedia si Germania, Austria se afla printre tarile care au primit cel mai mare numar de solicitari - raportat la populatia sa - din partea unor refugiati.

Citeste si:
Sute de morți și răniți în Turcia și Siria în urma unui cutremur de...
Sute de morți și răniți în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.