Peste 10.000 de copii migranti neinsotiti au "disparut" in Europa in ultimele 18 pana la 24 de luni, estimeaza Agentia de politie Europol, exprimandu-si temerea ca multi dintre ei ar putea fi exploatati - inclusiv sexual - de bande criminale organizate, relateaza AFP in pagina electronica.

Acest numar, dezvaluit de catre saptamanalul britanic The Observer, a fost confirmat pentru AFP, duminica, de catre serviciul de presa al Europol.

Potrivit lui Brian Donald, un reprezentant Europol citat de The Observer, acest numar priveste copii a caror urma a fost pierduta dupa ce au fost inregistrati de catre autoritatile europene. Aproximativ jumatate dintre ei au "disparut" in Italia. "Nu este nerezonabil sa estimam ca vorbim, in total, de peste 10.000 de copii", a declarat Donald. "Insa nu toti ar fi exploatati in scopuri infractionale. Unii dintre ei s-ar fi putut alatura unor membri ai familiilor lor. Doar ca nu stim unde sunt, ce fac si cu cine", a adaugat el.

Aproximativ un milion de migranti au sosit in Europa in 2015, in cadrul celei mai grave crize a migratiei din Europa de dupa al Doilea Razboi Mondial, apreciaza Europol, citat de The Observer.

Aproximativ 27% dintre ei sunt copii. "Nu sunt neinsotiti toti, insa avem probe potrivit carora o mare parte dintre ei ar putea sa fie" neinsotiti, afirma reprezenatnul Agentiei europene de politie.

Potrivit oficialului, o "infrastructura criminala" paneuropeana sofisticata vizeaza de-acum migranti in diverse scopuri. In Germania si Ungaria, numerosi infractori au fost prinsi exploatand migranti.

Grupari infractionale care fac trafic de persoane se are ca sunt mai active, in prezent, in randul filierelor imigratiei ilegale, urmarind sa exploateze migranti, a subliniat Donald.

Organizatii care activeaza pe "ruta din Balcani" au semnalat Europol ca ele considera exploatarea unor copii migranti drept o "mare problema", potrivit aceleiasi surse.

Guvernul britanic a anuntat joi ca va primi doar copii refugiati care au fost despartiti de familii in conflicte, in Siria dar si in alte tari, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.