Olanda va participa la raidurile aeriene din Siria efectuate de coalitia internationala condusa de SUA, care lupta impotriva retelei teroriste Stat Islamic, potrivit unei propuneri aprobate vineri de Guvernul olandez, transmite agentia de presa Reuters.

In regiune, se afla deja stationate sase aeronave F-16, care nu au participat decat la operatiunile militare din Irak impotriva militantilor organizatiei Stat Islamic (SI).

Aeronavele olandeze vor lua parte si la campania militara a coalitiei internationale conduse de SUA desfasurata in estul Siriei, a anuntat Guvernul olandez.

"Progresul inregistrat in Irak nu va rezista daca SI va putea rezista confruntarii din Irak luptand din estul Siriei", a declarat ministrul olandez al Apararii, Jeanine Hennis-Plasschaert.

Guvernul olandez ia in considerare si posibilitatea de a trimite mai multe echipamente militare pentru a sustine lupta fortelor irakiene impotriva militantilor islamisti.

Extinderea rolului militar al tarii a fost aprobata de Guvernul olandez dupa ce Partidul Muncii, partener in coalitia guvernamentala, a declarat ca ia in considerare propunerea, creand o majoritate parlamentara, scrie MEDIAFAX.

Pe fondul atentatelor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morti, Franta si Marea Britanie si-au intensificat campaniile militare in regiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.