Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut, vineri, implementarea urgenta a acordurilor Uniunii Europene cu Turcia, argumentand ca sunt necesare masuri urgente pentru diminuarea afluxului de refugiati.

"Am discutat cu premierul Italiei despre criza refugiatilor; acordurile UE-Turcia trebuie implementate urgent pentru ca avem nevoie de progrese", a declarat Angela Merkel dupa intrevederea cu Matteo Renzi.

Italia a blocat un plan al Uniunii Europene care prevede alocarea a trei militarde de dolari Turciei in schimbul angajamentelor de diminuare a afluxului de refugiati extracomunitari, scrie MEDIAFAX.

"Noi nu avem nicio problema, nici cu Turcia, nici cu Germania privind oferirea a trei miliarde de euro autoritatilor turce. Italia manifesta disponibilitate. Dar asteptam ca institutiile europene sa ofere anumite raspunsuri despre modul in care vor fi folosite aceste contributii", a spus, la randul sau, Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.

Conform unui sondaj, 40 la suta dintre cetatenii germani considera ca Angela Merkel ar trebui sa demisioneze din cauza politicilor favorabile primirii refugiatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.