Numarul extracomunitarilor care ajung in spatiul Uniunii Europene fara motive reale pentru a solicita azil este in crestere, anunta Comisia Europeana si Agentia pentru protectia frontierelor (Frontex).
Peste 54.500 de imigranti clandestini au venit in Uniunea Europeana in anul 2016, dintre care 50.668 prin Grecia, conform datelor Agentiei ONU pentru Refugiati. Numeroase naufragii au avut loc in Marea Mediterana recent, soldate in ianuarie cu 235 de morti, scrie MEDIAFAX.

"Numarul persoanelor care ajung in Europa dar nu au solicitari intemeiate pentru a solicita azil este in crestere", a transmis joi Comisia Europeana.


Potrivit Agentiei UE pentru protectia frontierelor (Frontex), numarul cetatenilor sirieni care au ajuns in Grecia a scazut in ultimele luni, crescand cel al irakienilor. "Procentajul imigrantilor care se declara sirieni a scazut considerabil in ultimele luni", a transmis Frontex, precizand ca 39% dintre extracomunitarii ajunsi in decembrie 2015 in Grecia au fost sirieni, comparativ cu 43% in noiembrie si 51% in octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.