Virusul Zika se propaga intr-un ritm exploziv, a avertizat, joi, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), citata de site-ul cotidianului Le Figaro.

O reuniune de urgenta privind pericolele reprezentate de acest virus va avea loc in luna februarie.

Virusul Zika, purtat de tantari din specia Aedes, este considerat a fi responsabil de malformatiile cu care se nasc unii copii - au creierul subdezvoltat, ceea ce cauzeaza probleme majore de dezvoltare, conducand chiar si la moartea acestora.

In prezent nu este disponibil vreun tratament sau vaccin.


Infectia, care provoaca simptome precum o febra moderata, conjunctivita si dureri de cap, a fost depistata deja in 21 de tari din Caraibe, America de Nord si America de Sud.

Din luna noiembrie, in Brazilia au fost raportate 4.000 cazuri de infectie cu virusul Zika. Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca acesta se poate raspandi pe ambele continente americane, scrie MEDIAFAX.

Si in Marea Britanie s-au inregistrat cazuri de febra Zika, in cazul unor turisti care s-au intors din America de Sud. Recent, un turist danez care a vizitat America de Sud si Centrala a fost diagnosticat, de asemenea, cu febra Zika. Starea sa generala a fost evaluata de medici ca fiind buna, motiv pentru care a fost externat din spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.