Ministrul israelian al Apararii, Moshe Yaalon, a acuzat Turcia ca achizitioneaza petrol de la gruparea Stat Islamic si, in acest fel, finanteaza activitatile jihadistilor, relateaza BBC News Online.

Moshe Yaalon a declarat la Atena ca gruparea Stat Islamic "a beneficiat foarte mult timp de bani turcesti pentru petrol". "Depinde de Turcia, de Guvernul turc, de conducerea turca, sa decida daca vor sa faca parte dintr-o cooperare in lupta impotriva terorismului", a declarat Yaalon in urma unei intalniri cu omologul sau grec.

"Pana acum nu a fost cazul. Dupa cum stiti, Daesh (Statul Islamic-n.r.) a beneficiat foarte mult timp de bani turcesti pentru petrol. Sper ca acest lucru se va incheia", a adaugat el.

Ministrul israelian a afirmat de asemenea ca Turcia a "permis jihadistilor sa calatoreasca din Europa spre Siria si Irak si inapoi".

Turcia a negat in repetate randuri ca tolereaza traficul cu petrol al gruparii Stat Islamic, iar Statele Unite au respins recent acuzatiile Rusiei conform carora oficiali turci au legaturi cu militantii. Un purtator de cuvant al Departamentului de Stat american a precizat insa ca petrolul detinut de gruparea Stat Islamic este adus ilegal in Turcia prin intermediari, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.