Rusia nu va negocia cu nimeni returnarea regiunii Crimeea sub controlul Ucrainei, a afirmat marti ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind ca fosta provincie ucraineana a devenit teritoriu rus.

"Nu exista nimic de returnat, nu discutam cu nimeni returnarea Crimeei", a declarat marti Serghei Lavrov, citat de site-ul agentiei Tass.

"Crimeea a devenit teritoriu rus, in deplina conformitate cu vointa exprimata de populatia regionala", a subliniat seful diplomatiei ruse.

"Aceasta a fost vointa locuitorilor Crimeei, inclusiv a celor care nu au aveau niciun drept in timpul autoritatii ucrainene; prin reunificarea Crimeei cu Rusia, dupa referendum, li s-au returnat drepturile, inclusiv cel de a avea o limba oficiala; rezultatele referendumului sunt bine-cunoscute", a explicat Lavrov.

Ucraina a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa lanseze o noua initiativa diplomatica pentru recuperarea Peninsulei Crimeea de la Rusia, scrie MEDIAFAX.

Rusia a anexat provincia ucraineana Crimeea in martie 2014, dupa un referendum local, o manevra condamnata puternic de Occident, care a aplicat sanctiuni Moscovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.