Serviciile secrete ruse au informatii ca membri ai retelei teroriste Stat Islamic s-au infiltrat in Defileul Pankisi din Georgia, afirma ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de site-ul agentiei TASS.

"Avem informatii ca militanti ai organizatiei teroriste Stat Islamic folosesc aceasta zona greu accesibila pentru a se antrena si a avea adapost", a declarat Lavrov, referindu-se la o zona muntoasa din Georgia.

Potrivit ministrului rus de Externe, au existat cazuri in care teroristi islamisti au fost capturati in Defileul Pankisi, situat in regiunea caucaziana georgiana. "Teroristii se ascund in toate locurile greu accesibile. Daca nu luptam impotriva lor, nimeni nu se va putea ascunde de ei", a adaugat ministrul rus de Externe.

Reteaua terorista Stat Islamic ocupa regiuni din Irak si Siria, unde a proclamat un "califat". Militanti ai organizatiei fundamentaliste sunnite sunt activi si in Afganistan, in nordul Libiei si in nordul Egiptului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.