Reteaua terorista Stat Islamic pregateste noi atentate cu victime multiple in spatiul Uniunii Europene, principala tinta fiind Franta, avertizeaza Agentia europeana a politiei, Europol, citata de site-ul cotidianului La Repubblica.

"Exista toate motivele sa ne asteptam ca organizatia terorista Stat Islamic, islamisti inspirati de aceasta organizatie sau alt grup terorist cu ratiuni religioase sa incerce sa comita un nou atac in Europa, in special in Franta, cu scopul de a genera victime multiple in randul civililor", se arata intr-un raport al Europol prezentat luni.

"Stim ca organizatia terorista Stat Islamic are capacitatea de a comite atentate de amploare", a avertizat directorul Europol, Rob Wainwright.

Reteaua terorista Stat Islamic, activa in Siria, Irak, Libia, Egipt si Afganistan, a revendicat atacurile teroriste comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.