Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea deplasarilor in Ucraina in perioada imediat urmatoare, ca urmare a faptului ca autoritatile locale au anuntat aparitia unei epidemii de gripa cauzate de virusul A/H1N1.

''Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca pe teritoriul Republicii Ucraina ca autoritatile locale au anuntat cu privire la aparitia unei epidemii de gripa cauzate de virusul A/H1N1, ceea ce a determinat inchiderea institutiilor de invatamant in mai multe centre urbane, inclusiv in Kiev. Este recomandata evitarea deplasarilor care nu sunt necesare, in perioada imediat urmatoare'', anunta MAE intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX luni.

Potrivit aceleiasi surse, in cazul in care deplasarile nu pot fi evitate, cetatenii romani trebuie sa ia masuri de precautie necesare in astfel de cazuri, precum: purtarea mastilor de protectie, atentie sporita la igiena personala, evitarea locurilor publice aglomerate.

Cetatenii romani aflati in situatii deosebite se pot adresa Ambasadei Romaniei la Kiev, la numarul de urgenta +38093.625.27.17, Consulatului General al Romaniei la Cernauti, la numarul de urgenta +38093.270.92.60 si Consulatului General al Romaniei la Odessa la numarul de urgenta +38095.541.27.88.

MAE reaminteste ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia ''Calatoreste in siguranta'' (disponibila gratuit in App Store si Google Play), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare, in cazul in care apar situatii speciale, precum si serviciul de alerta prin SMS, aferent campaniei de informare ''Un SMS iti poate salva viata!''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.